ERHAN AHMET INCI LISESI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


ERHAN AHMET INCI LISESI RESMI WEB SITESI, ERHAN AHMET INCI HIGH SCHOOL OFFICIAL WEB SITE
 
AnasayfaPortalli-yayınGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ATATÜRK İLKELERİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Asi KRAL
SÜPER MODERATÖR
SÜPER MODERATÖR
Asi KRAL


Erkek
Mesaj Sayısı : 167
Yaş : 31
ADI SOYADI : Ferdi TANRISEVER
OKUL NO : 216
SINIF : 11-TM-A
Kayıt tarihi : 04/12/07

ATATÜRK İLKELERİ Empty
MesajKonu: ATATÜRK İLKELERİ   ATATÜRK İLKELERİ Icon_minitimeÇarş. Mart 05, 2008 7:36 pm

ATATÜRK İLKELERİ

****** ilkeleri, kaynağını Türk toplumunun ihtiyaçlarından alan ve Mustafa Kemal tara-fından ortaya konmuş ilkelerdir.
Barışçı, özgürlükçü,insan haklarına saygılı oluşu, çok partili demokratik,laik,milli,sosyal hukuk devleti gibi kavramlara verdiği önem ile de evrensel bir özelliğe sahiptir.
Cumhuriyetin en önemli niteliği ******’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünde ifadesini bulur.
Cumhuriyetin temel dayanağı Türk Milletidir. ******çülükte temel amaç, sağlam bir gençlik yetiştirmektir. ****** “Gençler...! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz ve Gençliğe Hitabesi’nde yer alan “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” özdeyişi ile “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”ifadeleriyle Türk gençliğini onurlandırırken, Cumhuriyet ve bağımsızlığınızın Türk milletinin temel varlığını oluşturduğunu vurgulamıştır.
Cumhuriyetçilik:Cumhuriyet yönetiminde egemenlik ulusundur. Ulus egemenlik hakkını ve yetkisini temsilcileri aracılığı ile kullanılır.Temsilciler TBMM’ni oluşturur.
******’ün Cumhuriyetçilik ilkesine göre “Türk milletinin karakterine en uygun yönetim cumhuriyet yönetimidir.”
Bu ilke Türk milletini yönetimde söz ve karar sahibi yapmıştır.










Milliyetçilik:
Milliyetçilik Kurtuluş Savaşı’nın çıkış noktasını oluşturur. Ait olduğu milletin varlığını sürdür-mesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya , bu çalışmayı ve bilinci, diğer kuşak-lara yansıtmaya “milliyetçilik” denir.
****** milliyetçiliği, kültür ve düşünce birliği temeline dayanır. Ulusun tasada kıvançta bir ve beraber olmasını amaçlar.
****** “Biz doğrudan doğruya milletperveriz ve Türk milletçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa olsun o topluma dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.

Halkçılık:
Türkiye’de yaşayan ve vatandaşlık bağı ile devlete bağlı olan insan topluluğuna Türk halkı denir. Halkçılık, Cumhuriyetçiliğin ve milletçiliğin doğal bir sonucudur. Halkçılık ilkesinin uygulanması , toplumda hiç kimsenin diğerlerinden üstün olmamasının konum yönünden kesin eşitliğin kabulü anlamına da gelmektedir. Halkçılık ilkesi, halkımızın sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişmesini ve güçlenmesini amaçlar.


Devletçilik:
Ekonomik kalkınmayı kalkınmanın temel olarak gören ****** buna uygun olarak devletçilik ilkesini benimsemiştir.
Devletçilik ilkesi Türkiye’nin ihtiyaçlarından doğmuş ve o dönem için Türkiye’ye özgü bir sistem olup devletle bireyin birbirine karşı değil birbirini bütünleyici olması yönüyle de dönemindeki ekonomik sistemlerden ayrılmaktadır.

Laiklik:
Laiklik devlet düzeninin ve hukuk larının dine göre değil, akla ve bilime dayandırılması, ancak kimsenin de dini inancına, vicdan hürriyetine karışılmamasıdır.
****** din olgusunu çağdaş bir anlayışla belirlemiştir. “Din bir vicdan sorunudur. Herkes vicdanını emrine uymakla serbesttir. Biz dine saygı gösteririz Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece, din işlerini devlet ve ulus işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz.
Laiklik ilkesinin amacı, toplumsal barışı sağlamak ve toplumun ilerlemesini engelleyen düşünce tarzını ortadan kaldırmaktır.

İnkılapçılık:
Toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyen kurumların kısa sürede ve kökten değiştirilmesini, bunların yerine ilerlemeyi ve gelişmeyi sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını öngörür.
****** , öncülük ettiği inkılâpların genel amacını şu sözleri ile açıklamıştır. ”Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların amacı , Türkiye cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş bir toplum durumuna ulaştırmaktır.
İnkılâpçılık ilkesi, çağdaşlaşma yolundaki çabaların hızla ve güvenle sürdürülmesini amaçlar.”
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ATATÜRK İLKELERİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ERHAN AHMET INCI LISESI :: ATATÜRK KÖŞESİ-
Buraya geçin: