ERHAN AHMET INCI LISESI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


ERHAN AHMET INCI LISESI RESMI WEB SITESI, ERHAN AHMET INCI HIGH SCHOOL OFFICIAL WEB SITE
 
AnasayfaPortalli-yayınGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Empty
MesajKonu: Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!   Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Icon_minitimePtsi Mayıs 05, 2008 2:52 pm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencileri ve velileri "Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği" konusunda aydınlatmak amacıyla genelge yayınladı.

MEB Müsteşarı Necat Birinci imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede, öğrencilerin ve velilerin "Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği" konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıklarının anlaşıldığı belirtildi.

Öğrencilerin başarısının artırılmasında okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve velilerle etkin ve sürekli işbirliğinin öneminin büyük olduğu ifade eden genelgede, bu nedenle bilgilendirme gereği duyulduğu belirtilerek, söz konusu yönetmeliğin bazı hükümleri sıralandı.

Genelgede, okul yönetimlerinin, yapılacak öğretmenler kurulu toplantılarında, öğrencilere rehberlik saatlerinde, veli toplantılarında ve gerekli görülen zamanlarda bu konuların paylaşılması istendi, ayrıca öğrencilerin alan seçimini nasıl yapabileceklerine ilişkin kurallar ile sınıf geçmeyle ilgili ayrıntılara yer verildi.

KURALLAR

MEB genelgesinde, öğrencilerin ve velilerin bilmesi gereken yönetmelik hükümleri şöyle sıralandı:

- Öğrencinin başarısı bir bütün olarak dikkate alınacak ve sınıf geçmesi bir sınıfta aldığı bütün derslerden başarılı olmasına ya da yıl sonu başarı ortalamasına göre belirlenecek.

- Genel ortaöğretimde 9. sınıf sonunda öğrenciler istediği alanı seçmek için o alana kaynaklık eden derslerden başarılı olacak veya bu derslerinin yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 2.50 olacak. Bu koşulları sağlayamayan öğrenciler, yıl sonu başarı ortalaması en yüksek olduğu alanı zorunlu olarak seçecek.

- 11. sınıfa geçen öğrenciler istedikleri alanı seçebilecekler ve o alanın 10. sınıfta görmedikleri alan derslerinden sorumlu tutulacaklar.

- Tüm ortaöğretim kurumlarında 9. sınıf sonunda isteyen öğrenciler meslek liseleri ile teknik liselere geçiş yapabilecekler ve ders kesiminden itibaren meslek alanı seçimi için ilgili meslek liselerine başvurabilecekler.

- Teknik liseye geçmek isteyenlerin 9. sınıfta Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik ve Kimya derslerinin her birinden ders yılı sonunda başarılı ve yıl sonu başarı ortalamalarının en az 3.00 olması gerekiyor. Bu öğrenciler derslerin kesildiği tarihten itibaren 10 iş günü içinde başvurabilecekler. Bu dört ders dışındaki derslerden başarısızlık söz konusu ise yıl sonu genel başarı ortalamasının en az 2.50 olması gerekiyor.

YAZILI VE SÖZLÜLER

- Yıl içinde bir dersin başarısının değerlendirilebilmesi için haftalık ders saati sayısı 3 ve daha fazla olan dersler için 3; 1 ve 2 saat olan dersler için 2 yazılı sınav yapılacak.

- Sözlü puanı verilirken sadece sınıf içerisindeki faaliyetler değil, sosyal etkinlik, derse hazırlık ve dersle ilgili araştırma çalışmaları da birlikte değerlendirilecek.

- Bir dersten başarılı sayılabilmek için ikinci dönem notunun en az 2 (geçer) olması gerekiyor. Ancak birinci dönem notu 0 (etkisiz) ise ikinci dönem notunun en az 3 (orta) olması zorunlu.

- Ortalama ile geçilemeyen dersler hariç bazı derslerden başarısızlık söz konusu ise tüm derslerin yıl sonu başarı ortalaması fen ve sosyal bilimler liselerinde 3.50, anadolu liseleri ile hazırlık sınıfı bulunan liselerde 3.00, genel lise, spor lisesi, mesleki ve teknik liselerde 2.50 olacak. Alt sınıflar dahil başarısız oldukları derslerin sayısı en fazla 2 olan öğrenciler sorumlu olarak sınıf geçebilecekler. Bu şartları yerine getirmeyen öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

- Öğrenciler ortaöğretim boyunca bir kez sınıf tekrarı yapabilecekler.

Başarısızlığın tekrarı halinde okulla ilişikleri kesilecek ve ayrıldıkları programlara göre Açıköğretim programları ile yaygın mesleki ve teknik eğitim programlarına gidebilecekler.

OKULA DEVAMSIZLIK

- Öğrenciler özürsüz olarak 20 gün okula devam etmeyebilecekler. Özürlü ve Özürsüz devamsızlıkların toplamı 45 günü geçemeyecek. Özür belgesi 7 iş günü içinde okul idaresine teslim edilecek. Bazı derslere girilmemesi halinde, bunlar da devamsızlık olarak hesaplanacak. Sağlık kurulu raporuna dayalı uzun süreli hastalıkları nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerin de iki dönem notu almaları gerekiyor.

- Ortalama yükseltme sınavları yeni ders yılının başlamasından bir hafta önce bitecek şekilde bir defada yapılacak. Öğrenciler bulundukları sınıfta okudukları en fazla 3 dersten sınava girebilecekler. Sorumluluk sınavları ise ders yılı bitiminde ve ortalama yükseltme sınavları ile birlikte iki defa yapılacak.

- Veliler, varsa okulların internet sayfalarından çocuklarının okula devam durumlarını, sınav günlerini izleyebilecekler ve okul idaresi ile sürekli irtibat kuracaklar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Empty
MesajKonu: Geri: Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!   Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Icon_minitimePtsi Mayıs 05, 2008 3:37 pm

Ortaöğretim sınıf geçme sistemini değiştiren ''Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'' Resmi Gazete'de

Aynı konuda düzenlemeler içeren önceki yönetmeliği yürürlükten kaldıran yeni yönetmeliğe göre, alt sınıflardaki sorumlu olduğu dersler de dahil 2'den fazla sorumlu dersi bulunanlar, sınıf tekrarı yapacak. Önceki yönetmelikte ise bir üst sınıfa geçebilmek için asgari sorumlu ders sayısında herhangi bir sınırlama bulunmuyordu.
Yönetmeliğe göre, ''ortalama yükseltme sınavları sonunda başarısızlığı bulunup yıl sonu başarı ortalamasıyla sınıf geçemeyen, sorumlu olarak sınıf geçemeyen, devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan'' öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Ayrıca devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar dışında mezun olamayan son sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar, istemeleri halinde başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrarı yapacak. Bunlardan sınıf tekrarı yapmak istemeyenler, sınıf tekrarı yapmadan sorumluluk sınavlarına girebilecek.

BAŞARI ORTALAMASINDA OKUL AYRIMI
Yönetmeliğe göre, başarı ortalamasıyla doğrudan sınıf geçme sistemi okul türlerine göre farklılaştırıldı. Okul türleri ''Fen ve sosyal bilimler liseleri'', ''Yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan liseler'', ''Genel lise, spor lisesi ve mesleki-teknik liseler'' olarak belirlendi.

Talim ve Terbiye Kurulu'nca bu lise türlerine göre belirlenecek dersler dışındaki derslerden başarısız olan öğrencilerin, doğrudan sınıf geçebilmek için sahip olmaları gereken başarı ortalamaları şöyle:

''- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinde: 3.50 . - Yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan liselerde: 3.00. - Genel lise, spor lisesi ve mesleki-teknik liselerde: 2.50'' .

TEK DÖNEM NOTU ARTIK YETERLİ DEĞİL
Yönetmelikte, ÖSS'ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin ikinci dönem okula devamlılığını sağlamaya yönelik hükümler de yer aldı.

Yönetmeliğe göre, özürleri nedeniyle okula devam edemeyen, okula devam ettikleri halde iki dönem notu alamayan öğrenciler ile ikinci dönem okula hiç devam etmeyen öğrenciler, o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılacak.

Mezun olamayan son sınıf öğrencilerine, geçmişte sınıf tekrarı yaptılarsa 1, yapmadılarsa 2 öğretim yılı ek süre tanınacak. Bu durumdaki öğrenciler, başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girecekler. Sınavlar sonunda yine başarısız olurlarsa öğretim yılı sonunda okulla ilişikleri kesilecek.

GEÇ KALMA, DİSİPLİN SUÇU SAYILMAYACAK
Yönetmeliğe göre, ''geç gelmeyi alışkanlık haline getirenler ile sınıftan veya okuldan izinsiz ayrılanlar'' hakkında disiplin işlemi yapılmayacak.

Birinci ders dışındaki geç gelmeler, devamsızlık olarak kabul edilecek. Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli, ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak, veli ve öğrencilere duyurulacak.

Yönetmeliğe göre, hazırlık sınıfı başarısı diploma notunu etkilemeyecek.

Bir seçmeli dersin okutulabilmesi için gerekli öğrenci sayısı 20'den 12'ye düşürüldü. Okulun imkanlarının uygun olması ve eğitim bölgesindeki okullarda da bu dersin öğretime açılamaması ya da bu derse devam edilememesi durumunda il/ilçe milli eğitim müdürünün onayı ile öğrenci sayısının 12'den az olması durumunda da seçmeli ders okutulabilecek. Özel okullarda, bu durum için, il/ilçe milli eğitim müdürünün onayına gerek olmayacak.

10. VE 11. SINIF ÖĞRENCİLERİ FARKLI UYGULAMALAR
Yönetmelik, bugün yürürlüğe girdi. Ancak, yönetmeliğin geçici maddeleriyle, 10. ve 11. sınıf öğrencileri için mezun oluncaya kadar farklı uygulamalar yapılacak.

Yönetmeliğe göre, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında hazırlık ve 9'uncu sınıf dışındaki diğer sınıflarda (10. ve 11. sınıflarda) öğrenim görmekte olan öğrenciler için öngörülen düzenleme şöyle:

''- Yıl sonu başarı ortalaması genel liseler ile her türdeki mesleki ve teknik liselerde 2.50 den; anadolu liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, anadolu öğretmen liseleri ve yabancı dil ağırlıklı liselerde 3.00'den; fen liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile fen ve matematik gurubu derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması 3.50 den aşağı olanlar başarısız oldukları tüm derslerden bir üst sınıfa devam edebilecekler.

- Yıl sonu başarı ortalaması genel liseler ile her türdeki mesleki ve teknik liselerde 2.50; anadolu liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, anadolu öğretmen liseleri ve yabancı dil ağırlıklı liselerde 3.00 ve daha yukarı olmasına rağmen alan/bölüm derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması 3.00'den, anadolu güzel sanatlar liselerinde 3.50'den aşağı olanlar başarısız oldukları alan/bölüm derslerinden; fen liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile fen ve matematik gurubu derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması 3.50'den aşağı olanlar, başarısız oldukları tüm derslerden bir üst sınıfa devam edebilecekler.

-Başarı ortalaması ile başarılı sayılma şartlarını taşıdıkları halde bu doğrudan sınıf geçme ile ilgili olarak okul türlerine göre yapılan not düzenlemesine göre yıl sonu başarı ortalamasıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız dersi bulunan öğrenciler, yalnız bu derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa devam edecekler.'' Yönetmeliğe göre, 2004-2005 Öğretim Yılında hazırlık ve 9'uncu sınıf dışındaki diğer sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilerin sorumlu olduğu dersten sorumlulukları şu koşullarda kalkacak:

- O dersin üst sınıfında uygulanan programından başarılı olması, - Sorumluluk sınavı sonunda o dersten en az ''Geçer'' not alması, - Sorumluluk sınavı sonunda sorumlu derslerinin bulunduğu sınıfın yıl sonu başarı ortalamasının genel liseler ile her türdeki mesleki ve teknik liselerde 2.50; fen liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile fen ve matematik gurubu derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalamasının en az 3.50; anadolu liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, anadolu öğretmen liseleri ve yabancı dil ağırlıklı liselerde en az 3.00; alan/bölüm derslerinden de sorumlu olduğu ders/dersleri var ise ayrıca alan/bölüm derslerine ait yıl sonu notlarının ağırlıklı not ortalamasının da en az 3.00; Anadolu güzel sanatlar liselerinde ise en az 3.50 olması.'' Yönetmeliğe göre, 10. ve 11. sınıflardaki öğrenciler için, sorumlu oldukları dersin üst programında başarılı olmaları durumunda sadece bir alt sınıfın programındaki sorumluluk kalkacak. Alan/bölüm değiştirmekten dolayı sorumlu duruma düşen öğrencilerin sorumluluklarının kalkabilmesi için bu derslerden sorumluluk sınavlarına girmeleri zorunlu olacak. Yıl sonu başarı ortalaması ve başarılı sayılamayacak ders/derslerden sorumluluğu bulunan öğrencilerin sorumluluğu, sorumluluk sınavında en az ''Geçer'' not alınmadıkça kalkmayacak.

Alan/bölüm derslerinden sorumlu olarak geçen öğrencilerin sorumlu geçtikleri derslerin üst sınıftaki alan/bölüm dersleri arasında bulunmaması, ancak alan/bölüm seçmeli veya seçmeli dersler arasında bulunması ve bu derslerden başarılı olmaları durumunda sorumlulukları kalkacak.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Ha©Ke® BaY®aM
SİTE YÖNETİCİ YARDIMCISI
SİTE YÖNETİCİ YARDIMCISI
Ha©Ke® BaY®aM


Erkek
Mesaj Sayısı : 655
Yaş : 33
ADI SOYADI : BAYRAM ŞAKİ
OKUL NO : 14
SINIF : 12-C (SÖZEL)
Kayıt tarihi : 22/09/07

Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Empty
MesajKonu: Geri: Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!   Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Icon_minitimePtsi Mayıs 26, 2008 9:33 pm

Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! 3


Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Ball Liselere yeni düzenleme geliyor



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf geçmeyi kolaylaştıracak yeni düzenleme için çalışma başlattı. Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişiklik yapan taslakta öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

SINIFTA KALMAK ZOR: Mevcut düzenlemeye göre öğrenciler, üç dersten başarısız olduklarında ortalama yükseltme sınavına girebiliyor. Yeni düzenlemede öğrenciler başarısız oldukları tüm derslerden ortalama yükseltme sınavına katılabilecek. Taslağa göre, öğrenci zayıf dersi olmasa bile başarısını artırmak için bu sınava katılabilecek.

BORÇLA KOLAY SINIF GEÇME: Mevcut yönetmeliğe göre, en fazla iki dersten zayıfı bulunan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebiliyor ve zayıf derslerinin sınavına girmeye devam ediyor. Taslak yönetmelikte, iki ders barajı beşe çıkarıldı. Buna göre, beş zayıfı olan öğrenci bir üst sınıfa borçlu olarak devam edebilecek. Ancak üst sınıfa geçtiğinde zayıf derslerinin de sınavlarına girecek.

FARK SINAVLARI ŞUBATTA: Alan/dal değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gerektiği sorumluluk sınavları da değiştirilecek. Mevcut düzenlemeye göre; MEB, lise son sınıftaki öğrencilere eğitim-öğretim yılının ilk ayında alan/dal değiştirme hakkı veriyor. Örneğin, Türkçe-matematik alanında okuyan bir öğrenci “fen” bölümüne geçtiğinde, yeni alanıyla ilgili tüm derslerden sorumlu oluyor. Öğrenciler seçtikleri yeni alanda daha önce almadıkları ancak sorumlu oldukları derslerle ilgili fark sınavlarına ağustosta katılıyor. Ancak bu sınavın sonucu haziranda katıldıkları ÖSS’ye yansıyamayacağı için MEB her yıl genelgeyle bu öğrencileri şubatta sınava alıyor. Genelgeyle yapılan bu düzenleme yönetmeliğe madde olarak yazılacak. Yeni yönetmelikte, sınavların şubatta yapılmasıyla ilgili bir madde bulunacak.

Pazartesi onaylanacak
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan taslak, Talim ve Terbiye Kurulu’na gönderildi. 5 Mayıs’ta toplanacak kurulun taslağı onaylaması bekleniyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kurtlarvadiniz.tr.gg
Asi KRAL
SÜPER MODERATÖR
SÜPER MODERATÖR
Asi KRAL


Erkek
Mesaj Sayısı : 167
Yaş : 31
ADI SOYADI : Ferdi TANRISEVER
OKUL NO : 216
SINIF : 11-TM-A
Kayıt tarihi : 04/12/07

Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Empty
MesajKonu: Geri: Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!   Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Icon_minitimeÇarş. Mayıs 28, 2008 12:52 pm

fazla bişe degişmemişki
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin

Admin


Erkek
Mesaj Sayısı : 186
Kayıt tarihi : 09/09/07

Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Empty
MesajKonu: Geri: Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!   Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!! Icon_minitimeÇarş. Mayıs 28, 2008 6:15 pm

bu söylenen değişiklikler sadece tasarı,henüz netleşen birşey yok.bildiğim kadarıyla talim terbiye kurulu da reddetti.yani olması neredeyse imkansız....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Lisede sınıf geçme kuralları değişti!!!!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ERHAN AHMET INCI LISESI :: REHBERLİK-
Buraya geçin: